19-07-2018
Ibland är det enklaste alternativet det bästa. Och när det gäller växlar, är enpolig växelströmbrytare ungefär lika enkel som du kan få.
Det är ingen överraskning att designen har varit över 100 år. Perfekt för on-off-växling, var växelströmbrytaren först uppfann 1917.
Det är enkelt, lätt att läsa, och kan göra en mycket tillfredsställande "snap"!
Från sin mest kända användning - omkoppling och avstängning av en genomgång för användning i industrin och ljudapplikationer är växlaren en riktig arbetshorse för en strömbrytare.
Manuell manövrering med en mekanisk handtag, handtag eller gungningsmekanism fungerar växelmekanismen via en fjäder. Omkopplaren påverkar inte kontakterna direkt, men vridningen sträcker sig gradvis fjädern, som driver kontakterna mycket snabbt, då mekanismen passerar centret.
Växeln uppfanns först av William J. Newton 1917 - före detta blev lampor tända genom att vrida en nyckel i glödlampan. Husägare var fortfarande ganska långsamma för att ta upp den här nya tekniken, men det innebar att man skulle installera ledningar runt sina väggar.
Det är en väldigt pålitlig design, och trots att användningen av "quiet switch" -mekanismer används, är växlaren fortfarande ett starkt val. Det tar också upp mycket litet rum, så det kan vara inrymt i stora paneler som styr många switchar.
De enkla upp och ner positionerna gör att växlarna är väldigt lätta att läsa och organisera, och när många installeras på en kontrollpanel med ljusindikatorer är de ett tydligt och enkelt sätt att hålla reda på många maskiner.
Att ta det rätt tillbaka till grunderna är Marquardt Series 0100 - en långvarig, slitstark och kraftfull växelströmbrytare med 50 000 mekaniska växlingscykler.
För en trepolig brytare - till exempel som motorbrytare - erbjuder Marquartd 0350 IP40-tätning för att skydda mot vattenskador.
Nexus erbjuder en rad brytare från OTTO och Marquardt, och en specialiserad Zago-switch för fientliga miljöer.
Våra växlarna kan alla hittas här - http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/?q=toggle
Foto av Nick Fewings på Unsplash